Univerzitetska biblioteka “Nikola Tesla” i EU Info kutak Niš i ovog semestra organizuju seriju akademskih predavanja. Ciklus počinje predavanjem „Arhitektonski vremeplov grada“ koje će držati vanredni profesor Građevinsko-arhitektonskog fakulteta Nišu dr Aleksandar Keković, u Svečanoj sali Univerzitetske biblioteke, u sredu, 18. oktobra 2017. godine, sa početkom u 17.30 sati.

U fokusu predavanja biće izgled Niša kroz istoriju i strani uticaji na arhitekturu grada kroz različite periode. Prof. Keković će se osvrnuti na nekoliko razdoblja – od perioda pod Turskom i nakon oslobođenja od Turaka kada je dominirao austrougarski uticaj, arhitekturu između i tokom dva svetska rata, do kasne moderne i postmoderne.

Prof. Aleksandar Keković rođen je u Sarajevu, gde je završio osnovnu školu, gimnaziju i Arhitektonski fakultet. Magistrirao je na Građevinsko-arhitektonskom fakultetu u Nišu 2004., doktorirao na istom fakultetu 2009., a 2014. je izabran u zvanje vanrednog profesora na Katedri Zgrade za stanovanje, gde trenutno obavlja dužnost šefa. Tokom karijere uradio je nekoliko stotina projekata i realizacija i učestvovao na različitim arhitektonsko-urbanističkim konkursima, gde je u više navrata bio nagrađivan.

Prisustvo predavanju je besplatno, ali je, iz organizacionih razloga, prisustvo potrebno najaviti telefonom na broj 018/254-461 ili mejlom na officenis@euinfo.rs do 18. oktobra u 12 sati.