Dvadesetoro početnika u biznisu obučilo se za legalno poslovanje kroz besplatnu radionicu ,,Startuj legalno’’ održanu u EU info kutku u Nišu. Seriju radionica organizovali su Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) i organizacija ENECA (EcoNomic Expert Community Association) uz podršku nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ).

Polaznici su se upoznali sa zakonodavnim okvirom koji reguliše ovu oblast, principima proizvodnje, marketinga i prodaje, kao i sa osnovama finansija i izvorima finansiranja, ali i najčešćim greškama u prvim poslovnim koracima, kako bi se stimulisali i obučili da u samom startu posluju u legalnim tokovima.

O vlastitim iskustvima koja se tiču savremenog, elektronskog poslovanja govorile su preduzetnice – primeri dobre prakse.

Besplatne radionice ,,Startuj legalno’’ se sprovode širom Srbije u okviru projekta „Podrška Vladi Srbije u borbi protiv sive ekonomije“, koji NALED sprovodi uz podršku nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ) i deo je podrške u sprovođenju Nacionalnog programa za suzbijanje sive ekonomije i realizaciji kampanje Godina borbe protiv sive ekonomije.