Uspešno baratanje fejsbukom, instagramom i tviterom bilo je tema radionice ,,Top trendovi na društvenim mrežama – saveti i trikovi’’ koju je savetnica za društvene mreže EU info centra Marija Stevuljević. Polaznici su na besplatnoj obuci saznali kako da maksimalno iskoriste ovu vrstu socijalnih komunikacija kako u privatne, tako i u profesionalne svrhe.

,,Kod svakog posta je veoma bitno da postoji poziv na akciju, nije dovoljno samo staviti fotografiju ili video zapis. Veoma je bitno da pratite povratne reakcije pratilaca na društvenim mrežama i na osnovu njih dalje delujete’’, poručila je Stevuljević navodeći primere dobre prakse poput fotografije kafe za dobro jutro koje imaju dobre reakcije na društvenim mrežama. Ona je ukazala i na to da eventi imaju mnogo veći broj pregleda nego postovi na fejsbuku kao i da je cilj ove, među Nišlijama najpopularnije mreže, da se vrati korenima. ,,Fejsbuk želi da ponovo postane društvena mreža u pravom smislu, da bude više komunikacije među korisnicima, više komentara, da ne služi kao puko mesto za skrolovanje. Samim tim će i oglasi biti skuplji i više targetirani’’, kazala je savetnica za društvene mreže EU info centra.

Stevuljević je govorila i o novinama na instagramu poput IGTV kao i o pogodnostima koje nudi tviter – brzoj i koncizno iskazanoj informaciji koja, upotrebom adekvatnog haštaga, može da dopre do ogromnog broja ljudi.

Polaznike je zanimalo i kako da izađu na kraj sa nezadovoljavajućim odzivom na FB eventu, kako promovisati proizvod sa što manje finansijskih ulaganja, kako podstaći pratioce na komentarisanje objava…