Francuski obrazovni sistem nudi veliki broj mogućnost mladima koji dolaze u Francusku da studiraju  iz različitih zemalja širom sveta. O mogućnostima za studiranje u ovoj zemlji, kao i o potencijalnim stipendijama, zainteresovani u Nišu su imali prilike da se informišu na prezentaciji koja je održana u EU info kutku.

Ovom prilikom, predstavljene su studije u Francuskoj, a prisutni budući ili sadašnji studenti dobili su informacije o tome kako se mogu prijaviti, koji su uslovi konkurisanja za osnovne, master ili doktorske studije na univerzitetima širom Francuske.

Prezentaciju u Nišu organizovali su Francuski institut u Srbiji, Informativni punkt „Campus France“ i EU info kutak Niš.

Campus France u Srbiji osnovan je 2006. godine i predstavlja centar za informisanje i orijentaciju studenata i mladih profesionalaca o studijama „na francuski način“. Pruža neophodne informacije u vezi sa visokim školstvom u Francuskoj, francusko-srpskim diplomama, upisnim procedurama za sve nivoe studija, studentskim životom u Francuskoj i mogućnostima za smeštaj, finansiranje studija i o stipendijama koje dodeljuju različite ustanove.

Za više informacija o aktivnostima Francuskog instituta u Srbiji posetite njihov zvanični sajt.