Izložba fotografija „Fragmenti“ autora Stefana Navrata, biće zvanično otvorena 31. maja od 17 sati u EU info kutku u Nišu. Nakon otvaranja, na istom mestu počinje debata o Evropi juče, danas i sutra.

Od februara do maja 2017. godine, režiserka Sara Lekarpantije i fotograf Stefan Navrat proputovali su 15 evropskih zemalja i tokom tih putovanja, Navrat je fotografisao „Fragmente“ i realizovao scenografiju za predstavu „Europeana, kratka istorija 20. veka

O izložbi autor kaže da je to dnevnik sa putovanja od nekoliko meseci: Od pećine do karnevala, od Balkana do spomenika sećanja, od izbegličkih kampova do noćnih klubova, od velikih prestonica do seoskih puteva.

Posle otvaranja izložbe, planirana je konferencija-debata koja produbljuje razmišljanja na temu Evrope juče i sutra, kao i demokratsku tranziciju zemalja koje se priključuju i ulaze u Evropsku uniju. Razgovaraće se i o mobilnosti u širem smislu te reči u našem društvu, kao i razlikama i razvoju po tom pitanju kroz istoriju.

Učestvovaće Zoran Dimić, profesor na Filozofskom fakultetu i Sara Lekarpantije, režiserka predstave Europeana.

Građani koji su zainteresovani da prisustvuju debati mogu potvrditi svoje prisustvo mejlom na officenis@euinfo.rs ili na broj telefona 018/254-461, najkasnije do 31. maja u 12 sati.

Izložba i debata realizuju se u sklopu projekta Europeana koji je kofinansiran programom Evropske unije „Evropa za svoje građane“ i realizuje se partnerski sa Francuskim institutom u Srbiji i EU info kutkom u Nišu.

Share and Enjoy !

0Shares