EU info kutak u Nišu nastavlja sa organizacijom radionica za učenike, a naredna tema je medijska pismenost. Radionica pod nazivom „Iza medijskih slika“ namenjena je učenicima petog i šestog razreda osnovnih škola i biće održana 13. juna od 17 sati u prostorijama kutka.

Na radionici, učenici će imati priliku da saznaju šta se krije “iza medijskih slika” i da se upoznaju sa osnovama medijske pismenosti i načinima za prepoznavanje lažnih vesti. Cilj radionice je da se prisutnima ukaže na važnost kritičkog odnosa prema medijskim sadržajima.

Radionicu će voditi Tatjana Đukić, master komunikološkinja i doktorandkinja na katedri Mediji i društvo Filozofskog fakulteta u Nišu. Tatjana trenutno radi u Media i reform centru Niš i bavi se koordinisanjem projekata u oblasti medija i medijske pismenosti.

Učešće je besplatno za sve zainteresovane učenike petog i šestog razreda osnovnih škola, ali je zbog ograničenog broja mesta potrebno prijaviti se na officenis@euinfo.rs ili telefonom na 018/254-461, najkasnije do 13. juna u 12 sati.