EU Info Point Novi Sad vas poziva na dvodnevnu informativnu sesiju o pisanju projekata za sredstva namenjena kulturi. Sesije organizujemo u saradnji sa Deskom Kreativna Evropa Srbija.

Decembar, 16. i 17. od 18h-19:30h

Sesije su otvorene i besplatne za sve koji se prijave za učešće.

Cilj susreta je podizanje kvaliteta i priprema projekata za konkurisanje na programe, sa posebnim akcentom na program Kreativna Evropa za podršku projektima kulturne saradnje na Zapadnom Balkanu.

Dan 1.

Prvog dana tema obuke će biti razvoj ideje i koncepta projekta – kako formirati osnovnu ideju projekta, polazište za ideju – potrebe kulture i specifičnosti polja delatnosti, kako definisati aktivnosti da budu raznovrsne, inovativne i da doprinose realizaciji projektne ideje; kako mapirati ciljeve i ciljne grupe, kome se projekat obraća i na koga upućuje; kako napraviti realističan i izvodljiv vremenski plan realizacije; i kako napraviti strukturu partnerstva sa drugim pravnim licima i pojedincima. Forma obuke je zamišljena kroz dijalog i sa fokusom na nedoumice i pitanja učesnika i učesnica.

Dan 2.

Drugog dana tema je upravljanje jednim projektom – definisanje svih obaveza u projektu, podela uloga i rad projektnog tima; finansijski i pravni poslovi, budžetiranje i finansijsko upravljanje; komunikacija sa nadležnim telimaorganizacija i realizacija pojedinačnih aktivnosti; komunikacija i odnos sa partnerima; promocija i diseminacija projekta, komunikacija sa javnošću; izmene u projektu; pisanje narativnog i finansijskog izveštaja. Forma obuke je zamišljena kroz dijalog i sa fokusom na nedoumice i pitanja učesnika i učesnica.

Predavač

Luka Kulić

Share and Enjoy !

0Shares