Mlade Nišlije bile su u prilici da putem Skajpa porazgovaraju sa prvim studentskim Gugl ambasadorom sa ovih prostora Predragom Spasojevićem u EU info kutku u Nišu.

Ovaj student Fakulteta organizacionih školovao se godinu dana na Vrije univerzitetu u Amsterdamu, u oblasti informatike, a trenutni radi na e-commerce projetima u kompaniji ,,Bosch’’ u Beogradu.

On je sugerisao sagovornicima u EU info kutku da se, kada apliciraju za praksu ili posao, potrude da se izdvoje od drugih kandidata. ,,Potrebno je izdvojiti se od sve te hrpe ljudi, šarmirati svojim znanjem i iskustvom. Ja sam, recimo, aplicirao za Google sa Youtube videom u kome mi je pomogao prijetelj sa FDU i sve je ispalo sjajno – dobio sam poziv da idem u Dablin, u sedište Gugla’’, preneo je svoja iskustva Spasojević.

On je prisutne uputio i kako da pokrenu sopstveni biznis i preneo im je na koji način je on svoj hobi pretvorio u posao. ,,U Holandiji ima više bicikala nego ljudi, ovu zemlju gosdišnje poseti 10 miliona turista. To me je podstaklo da pokrenem sharing economy start up preko koga možete da okačite bicikle na jednu platformu i rentirate ih, najčešće, turistima’’, priseća se studentski Google amabasador koji smatra da su najbolji start-upovi podstaknuti nekim problemom.

,,Na ovu ideju sam došao kada su mi u Amsterdam došli prijatelji iz Srbije, grad je veliki , kolege iz studentskog doma posedovale su bicikle koje u tom trenutku nisu koristili i rentirali ih mojim prijateljima kako bi se lakše snalazili po gradu’’, priseća se Spasojević. On je sugerisao i da je danas u biznisu idealno ukoliko ste povezani sa nekim iz programerskog sveta kako biste što uspešnije plasirali i realizovali svoju biznis ideju.

Share and Enjoy !

0Shares