Na koji način projekti i modeli organizovanja u kulturi mogu da podstiču saradnju, boreći se protiv mržnje, stereotipa i različitih oblika društvene nejednakosti? O ovim temama govoriće se 30. i 31. maja na Forumu Kreativna Evropa u Nišu.

Pored Niša, Kreativna Evropa biće predstavljena u Novom Sadu i Beogradu. Program Foruma organizovan je u tri bloka, koji će se realizovati u sva tri grada: Kritičko mišljenje i medijska pismenost, Participativno upravljanje u kulturi, Horizontalno znanje.

Tokom dva dana Foruma, na nekoliko lokacija u Nišu biće održane prezentacije, predavanja, izložbe, projekcije filmova i mnogobrojni drugi sadržaji.

Deo programa odvijaće se i u EU info kutku u Nišu. U četvrtak, 30. maja od 16 sati počinju prezentacije EU i drugih programa za sufinansiranje projekata. U EU info kutku je planirano predstavljanje programa Evropa za građane i građanke, programa prekogranične saradnje Srbija – Bugarska, obrazovnog programa Erasmus plus, kao i konkursa za mobilnost umetnika i profesionalaca u kulturi.

Kompletan raspored aktivnosti tokom Foruma u Nišu, kao i prijavne formulare za radionice i sve detaljnije informacije o događaju, možete naći na sajtu Kreativne Evrope.

Glavni partneri Foruma su Uprava grada Niša, udruženje Mladi ambasadori NišFondacija Novi Sad 2021Omladinska prestonica Evrope Novi Sad 2019 – OPENSKancelarija za saradnju s civilnim društvom Vlade Srbije i Zadužbina Ilije M. Kolarca.