U ponedeljak, 27. juna počinje Festival evropskog filma u Negotinu, u Domu kulture ,,Stevan Mokranjac’’. Manifestaciju koja se održava do 30. juna organizuju Delegacija Evropske unije u Srbiji, EU info centar, EU info kutak u Nišu i i lokalni partneri.

Festival u Negotinu 27. juna u 19h otvara švedski film “Palme”. U pitanju je dokumentarni film o životu Olafa Palmea, premijera Švedske koji prati njegov život i rad do njegovog ubistva 1986. godine. Od 21h biće prikazan film “Leto” francuske rediteljke Katerine Korsini.

Do 30. juna prikazivaće se svako veče po dva filma, jedan od 19 časova, drugi od 21 sat, a ulaz će biti slobodan. Tokom četiri festivalska dana, građani Negotina biće u prilici da pogledaju osam filmova najnovije evropske produkcije.

Drugog dana posetioci će moći da pogledaju hrvatski film „Vis a Vis“ i bugarski „Jarac“. Trećeg festivalskog dana na repertoaru će biti filmovi „A.C.A.B.“ + “Santa who” iz Grčke i „Laku noć, mama“ iz Austrije. Završne večeri festivala biće prikazani „Tuđina“ iz Nemačke i „ Admiral“ iz Holandije.

Više o filmovima možete pronaći na linku stranice našeg sajta:
https://euinfo.rs/festival-evropskog-filma/

Posle Negotina festival se seli u Užice, nakon čega se završava prvi deo, a drugi očekujemo na jesen.