U saradnji i uz podršku EU info centra u Beogradu se 7. i 8.  maja održava 36. Regionalna konferencija Evropskog parlamenta mladih Srbije (EYP Srbije). Srednjoškolci, delegati svoje učešće mogu da prijave na linku https://goo.gl/v2jMFf

Evropski parlament mladih je nevladina, neprofitna, omladinska organizacija prisutna u 41 zemalji širom Evrope sa ciljem podsticanja mladih da preuzmu inicijativu i da aktivno učestvuju u procesima donošenja odluka i kulturne razmene i razumevanja.

Osnovna delatnost EYP Srbije je organizacija konferencija (zasedanja), koja predstavljaju simulaciju procesa donošenja odluka u Evropskom parlamentu. Na ovim događajima, učesnici, podeljeni u radne grupe (komitete), raspravljaju o društveno aktuelnim temama, pokušavaju da identifikuju neke probleme i predlože rešenja koja treba da formulišu u zvaničnom dokumentu – rezoluciji.

Finalni deo svakog zasedanja je debata na Generalnoj skupštini, gde svaki odbor predstavlja svoja rešenja problema sa kojima su raspravljali.