Delegacija EU u Srbiji raspisala je nagradni konkurs za kreativne i inovativne radove na temu „Gde prošlost susreće budućnost – 2018. godina evropskog kulturnog nasleđa“, a namenjen je srednjoškolcima iz cele Srbije. Tema konkursa u skladu je sa obeležavanjem 2018. godine kao godine  evropskog kulturnog nasleđa, a radovi će se naći u publikaciji „Evropski dnevnik“.

Odnos Srbije i EU, dalji nastavak obrazovanja u EU, preduzetništvo, prava i odgovornosti, održivi razvoj, kao i zdravlje i bezbednost građana i građanki samo su neke od tema koje su do sada obrađene u „Evropskom dnevniku“, s idejom da se olakša informisanje o Evropskoj uniji, njenim vrednostima i mogućnostima koje pruža mladima. O pravilima prijavljivanja na konkurs, temama i kategorijama u novosadskom EU info kutku u subotu, 27. jaunara, govorila je Milica Škiljević iz Beogradske otvorene škole.

„Aktivno građanstvo, zdrav život, prevencija nasilja, pametno učenje, zelene teme, održiva ekonomija i povezivanje kultura su teme kojima sednjoškolci mogu da se bave u svojim radovima, bilo da su u pitanju literarni ili likovni radovi, novinarski žanrovi, foto reportaže ili foto-radovi, video ili multimedijalne forme“, rekla je ona.

Učenici se na konkurs mogu prijavljivati individualno ili u timovima, a ukupno će biti nagrađeno 20 radova. Pobednici će, zajedno sa svojim mentorima u maju krenuti na sedmodnevno putovanje u jednu ili više zemalja Evropske unije. Rok za dostavljanje radova je 10. mart do ponoći, a detaljne informacije i uputstvo za podnošenje radova nalaze se na internet stranici www.evropskidnevnik.rs.

Share and Enjoy !

0Shares