Nagradni konkurs i publikacija ,,Evropski dnevnik 2018/2019’’ predstavljen je srednjoškolcima u Narodnoj biblioteci, članici EUTEKA mreže, u Pirotu.

Marija Marinković iz EU info kutka Niš uputila je učenike Gimnazije, Ekonomske i Mlekarske škole u Pirotu u propozicije, teme, uslove učešća i rokove konkursa na kome će najuspešniji radovi đaka i njihovih mentora biti nagrađeni sedmodnevnim putovanjem po Evropi u maju, mesecu Evrope.

,,Konkurs je namenjen srednjoškolcima iz cele Srbije koji se mogu takmičiti pojedinačno ili grupno u kategorijama literarnih i likovnih radova, foto reportaže ili foto-rada kao i u multimedijalnim formama. Vremena imate sasvim dovoljno, s obzirom da je rok za konkurisanje 21. februar 2019, a u međuvremenu vas očekuju praznici i raspusti tokom kojih možete da proučavate i obrađujete jednu od šest tema – EU i ja, EU i Srbija, Čuvajmo našu životnu sredinu, Zdravi stilovi života, Aktivno građanstvo, Prevencija nasilja’’, poručila je Marinković.

Do sada je Evropski dnevnik predstavljen srednjoškolcima u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Pirotu, a naredne prezentacije održaće se u Užicu (4. decembra), Kragujevcu i Kraljevu (5. decembra), Novom Pazaru (6. decembra), Nišu i Valjevu (7. decembra), Subotici i Somboru (10. decembra), Zaječaru i Jagodini (11. decembra), Vranju i Leskovcu (17. decembra).