Povodom Evropskog dan jezika, u osnovnoj školi ,,Desanka Maksimović’’ u Novom Selu kraj Niša održana je svečanost na kojoj je odigrana predstava ,,Čarobnjak iz Oza’’ na engleskom jeziku koju su izveli đaci pomenute škole, a predstavnici EU info kutka Niš organizovali su EU kviz na kome su đaci odgovarali na pitanja o Evropi i dobijali atraktivne nagrade.

Na štandu EU info kutka postavljenom u školi mogli su da se podrobnije informišu  o Evropskoj uniji, programima za mlade, zemljama EU. ,,Evropski dan jezika ustanovljen je 2001. na inicijativu Saveta Evrope i obeležava se u 47 država članiva SE. Na ovaj način, učestvovanjem u dramskim aktivnostima promovišemo jezičko i kulturološko bogatstvo Evrope’’, istakla je nastavnica engleskog jezika u OŠ ,,desanka Maksimović’’ Tatjana Jovanović. Nakon predstave, EU kviz je privukao veliku pažnju đaka koji su pokazali zavidno znanje o Evropi, ali i naučili ono što do tad nisu znali.

Istim povodom, EU info kutak Niš je podržao i Polyglot cafe koji je, u organizaciji Francuskog instituta u Nišu održan u kafeu Labeerint. U neformalnoj atmosferi, uz piće, posetioci su, zavisno od stola koji su odabrali, ćaskali na različitim jezicima – engleskom, francuskom, nemačkom, grčkom, turskom, španskom, ruskom, korejskom. Podeljene su im i EU publikacije na inostranim jezicima pa su, osim što su se upoznali sa temama koje se tiču Evropske unije, čitajući mogli da usavrše i svoje poznavanje stranih jezika.