Informacioni kutak Evropske unije u Novom Sadu (EUIP), u saradnji sa Biciklističkim savezom Vojvodine, Biciklističkim klubom Fruškogorac i gradskim vlastima Novog Sada, učestvovao u Promenadi ekološkog prevoza i bicilističkom Defileu ulicama grada.

Tokom Promenade, održane 21. septembra u Jevrejskog ulici u Novom Sadu, članovi tima EUIP predstavili su svoj rad i aktivnosti građanima, koji su se oprobali u veštinama spretnosti na svojim dvotočkašima. Građani su, osim praćenja bogatog kulturno­umetničkog programa, imali i priliku da testiraju svoje znanje o Evropskoj uniji učešćem u kvizu koji je za njih pripremio EUIP Novi Sad.

Promovišući „Svetski dan bez automobila“ predstavnici EUIP učestvovali su i u promotivnoj vožnji bicikala 22. septembra. Uprkos vremenu, koje nije išlo na ruku ljubiteljima dvotočkaša, četrdesetak entuzijasta je provozalo svoje bicikle gradskim ulicama. Defile je prošao centralnim gradskim ulicama, pored Novosadskog sajma, kroz naselje Liman, preko mosta „Varadinska duga“ da bi na kraju biciklisti osvojili i Perovaradinsku tvrđavu, što je i bio moto defilea.