Od večeras sedmi Festival evropskog filma (FEF) počinje u Vršcu i Novom Pazaru. Od 19. do 29. novembra FEF gostuje prvi put u Kulturnom centru Vršac sa projekcijama koje počinju od 19 časova, a od 19. do 25. novembra od 20 časova festival će biti održan u Novopazarskom kulturnom centru. Filmovi najbolje evropske kinematografije biće dostupni publici potpuno besplatno tokom trajanja festivala. Program festivala filma u Vršcu pronađite ovde, a u Novom Pazaru ovde.

Festival evropskog filma će do kraja godine biti prikazan u Novom Sadu u novootvorenoj Kulturnoj stanici Eđšeg, a potom i u šabačkom kulturnom centru. Krajem januara, projekcijama u EU info centru, zatvaramo FEF.

Sedma edicija festivala obuhvata 20 lokacija u 16 gradova širom Srbije na kojima će biti prikazano ukupno 29 filmova iz 21 evropske zemlje.

Evropska unija proglasila je 2018. godinu Evropskom godinom kulturnog nasleđa, te se ovogodišnji festival održava u tom duhu, pod motom „Naše nasleđe: gde prošlost susreće budućnost”, s idejom da se posetioci podstaknu na otkrivanje i istraživanje evropske kulturne baštine, kroz filmsku umetnost.

Festival evropskog filma organizuju Delegacija Evropske unije u Srbiji i EU info centar u saradnji sa Mrežom kulturnih centara zemalja Evropske unije (EUNIC).