EU Info point Novi Sad učestvovaće i ove godine na regionalnom sajmu omladinskog turizma Opens Youth fair, koji se sutra otvara na Trgu slobode u Novom Sadu. Dvodnevna manifestacija (od 5. do 6. jula) upriličena je neposredno pred početak festivala Exit, kada Novi Sad postaje tačka susreta za hiljade mladih iz čitave Evrope i sveta.

Oba dana festivala od 18 do 22 sata na štandu EUIP Novi Sad posetioci će moći da se informišu o mugućnostima koje se u evropskim zemljama nude mladima kada je reč o omladinskim razmenama, kampovima, tečajevima jezika, studiranju, volontiranju. Uz to, EUIP NS će organizovati i zanimljiv kviz  na temu “Koliko poznajem Evropu”.

OPENS Youth Fair će imati sajamski – upoznavanja sa turističkom ponudom za mlade na teritoriji Balkana – i muzički deo programa.

Cilj sajma je da se kroz zajedničku regionalnu promociju Balkan pozicionira kao jedna od atraktivnih destinacija za mlade na svetu. Omladinski turizam predstavlja veliki potencijal  za sve države regiona Zapadnog Balkana.

Regionalni sajam omladinskog turizma je u znaku kandidature Novog Sada za omladinsku prestonicu Evrope, pa će se drugog dana sajma održati konferencija “NOVI SAD OPENING DOORS”, posvećena inicijativi da Novi Sad osvoji ovu prestižnu titulu.