Poslednjeg dana međunarodnog sajma knjiga svečano je zavtoren štand EU na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu dodelom zahvalnica partnerima Delegacije EU u Srbiji i EU info centra.

Vesna Manić menadžerka projekta EU info centra i Ljubica Marković, vođa tima EU info centra su zahvalile partnerskim organizacijama koje su različitim aktivnostima pomogle da tokom trajanja sajma na štandu EU traje bogat i dinamičan program.

„Dunav u knjigama – pravo evropsko putovanje je moto pod kojim smo od 24 oktobra, kada smo zvanično otvorili ovaj štand, pa do danas, održali 20 promocija, književnih razgovora, debata i radionica i na njima okupili oko 500 učesnika“, rekla je Ljubica Marković.

Emil Vaš/EUIC

Emil Vaš/EUIC

„Zajedno sa onima koji su posetili ovaj štand da bi videli knjige i brošure i dobili informacije koje ih zanimaju u vezi sa Evropskom unijom, 2.500 osoba je posetilo naš štand i njima smo podelili preko 4.000 publikacija i promotivnog materijala.“

Marković je naglasila da su temom Dunava predstavljena književna dela koja se bave ovom rekom, promovisan razvojni i turistički kapacitet dunavskog regiona kao i donatorski učinci u podsticanju razvoja dela Srbije kroz koji Dunav prolazi.

„Prilika za to je i činjenica da je ova 2016. godina, petnaesta jubilarna godina partnerstva Srbije i Evropske unije, najveeg donatora i trgovinskog partnera naše zemlje“, dodala je Marković.

Emil Vaš/EUIC

Emil Vaš/EUIC

Zahvalnice su dobili: Kancelarija za evropske integracije Vlade Srbije, Narodna biblioteka Srbije, Univerzitetska biblioteka „Svetozar Marković“, Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije, Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ iz Zrenjanina, Fondacija Tempus-Erazmus+ kancelarija u Srbiji, Desk Kreativna Evropa Srbija, Beogradska otvorena škola, Evropski pokret u Srbiji, Projekta „Socijalno-ekonomski razvoj Dunavskog regiona u Srbiji“, Centar za evropske integracije Privredne i industrijske komore Srbije, Turistička organizacija Srbije, Austrijska razvojna agencija u Srbiji, ArtLink mladi virtouzi gudački ansambl, Nacionalni koordinator programa COSME za Republiku Srbiju-Ministarstvo privrede, Erasmus Studentska mreža Beograd, Transparentnost Srbija, Centar za kulturnu dekontaminaciju, NVO Atina, Filmski centar Srbije, Forum za kulturu Evrospkog pokreta u Srbiji i Zadužbina Ilije M. Kolarca.