Pričom o Galeriji savremene likovne umetnosti (GSLU) i obilaskom izložbene postavke u Paviljonu niške Tvrđave, EU info kutak Niš i Galerija SLU obeležili su Dečiju nedelju.  Polaznici kreativnih radionica EU info kutka imali su priliku da od direktorke GSLU Emilije Ćoćić Bilić saznaju koji sve prostori pripadaju GSLU, kako izgleda radni dan kustosa galerije i dobiju više informacija o radu i dostignućima ove gradske institucije kulture. 

Ovo je bila i prilika za pokretanje serije onlajn kreativnih emisijaza decu koju će realizovati EU info kutak kako bismo približili evropsku kulturu i vrednosti mladima kroz promovisanje zajedničke kulture i nasleđa Srbije i Evrope.

Tokom svake emisije deca će se upoznati sa različitim oblastima poput umetnosti, arhitekture, poezije i muzike, kroz edukativni i stvaralački deo.

Dečija nedelja se svake godine održava u oktobru, sa ciljem skretanja pažnje javnosti na decu i mlade, na dete kao nosioca prava, na potrebe dece u porodici, društvu i lokalnoj zajednici, na njihovo pravo da odrastaju u što boljim uslovima, na jednake šanse za razvoj i ostvarenje potencijala. Osnovni dokument za planiranje i realizaciju aktivnosti u toku Dečije nedelje je Konvencija o pravima deteta Ujedinjenih nacija usvojena 1989. godine.

Share and Enjoy !

0Shares