Poznati festival u Nišu “Nauk nije bauk” koji afirmiše nauku i podstiče povezivanje mladih, biće održan 24. i 25. maja na Elektronskom fakultetu. Manifestacija se ove godine održava po 11. put, a među učesnicima biće i EU info kutak Niš.

„Nauk nije bauk“ je jedinstveni edukativni sajam koji ima za cilj promovisanje naučno-istraživačkog rada, inovacija, kao i podizanje svesti o neophodnosti savremenog obrazovanja i podrške omladinskom preduzetništvu. Ideja je da se podstakne integracija mladih u naučnu zajednicu i poslovno okruženje. Organizator događaja je Gimnazija „Svetozar Marković“ iz Niša.

Festival je pokrenut 2009. godine i do sada ga je posetilo više od 100.000 ljudi, učestvovalo je više od 8.000 hiljada učenika, nastavnika, profesora, studenata, škola, fakulteta, istraživača, kompanija i drugih značajnih organizacija i institucija. Za ovogodišnji program je takođe najavljen raznovrstan sadržaj, uz veliki broj postavki.

EU info kutak se prvi put na sajmu predstavio 2016. godine. Posetioci festivala moći će ove godine da se informišu o radu i aktivnostima niškog EU info kutka, ali i o projektima i programima podrške EU Srbiji. Za posetioce smo pripremili kviz, kojim ćemo testirati njihovo znanje o EU, razgovaraćemo o vrednostima i idejama za koje se zalažemo, a od građana ćemo u „kutiji ideja“ prikupljati odgovore na pitanje Šta je EU za tebe?

Uz prateći interaktivan sadržaj, pružićemo priliku svim zainteresovanim posetiocima da saznaju sve što ih interesuje o EU, ali i da podele svoja mišljenja sa nama.

Manifestacija se održava u zgradi Elektronskog fakulteta u Nišu, 24. i 25. maja, a program će oba dan trajati od 10 do 19 sati. Više informacija možete naći na sajtu festivala, kao i na društvenim mrežama.