EU info kutak Niš učestvovao je na Sajmu kulture održanom povodom Dana mladih Grada Niša u centru ovog grada.

,,Gde su mladi, tu je i EU info kutak. Drago nam je da smo danas ovde i da se mladi ljudi interesuju za mogućnosti školovanja, usavršavanja, učeničke i studentske razmene na području EU. Iako danas slavimo Dan mladih Grada Niša, izuzetno nam je zadovoljstvo što se danas, ovde na našem štandu, i oni nešto stariji interesuju za programe i fondove Evropske unije’’, izjavila je Marija Marinković iz EU info kutka Niš.

Sajam kulture na kome su predstavljene  lokalne kulturne institucije su organizovali Mladi ambasadori.

,,Sajam kulture je još jednom pokazao koliko su institucije kulture u Nišu spremne da sarađuju sa mladim ljudima i drago nam je da smo danas imali priliku da građanima Niša predstavimo program institucija koji ih očekuje u narednom periodu. Mladi ambasadori su se potrudili da dočaraju kulturu u gradu, pa su svi prolaznici imali priliku da čuju Simfonijski orkestar i vide kostime iz Lutkarskog i Narodnog pozorišta. I ova aktivnost je samo početak u stvaranju kulture po meri mladih u Nišu’’, izjavio je predsednik Mladih ambasadora Branko Krsmanović.

eu-sajam-2

Ovaj atraktivni događaj u centru Niša je deo projekta „Zajedno za kulturu po meri mladih“ koji Mladi ambasadori organizuju uz podršku Grada Niša. Ideja projekta je razvijanje aktivnog dijaloga sa predstavnicima institucija kulture, osnaživanje radnika u kulturi za rad sa mladima na programima za mlade, kreiranje programa iz kulture koji su po meri mladih.

Budući da je Sajam kulture organizovan u okviru obeležavanja Dana mladih Grada Niša, osim institucija kulture svoje štandove imale su i sve omladinske organizacije u gradu.