Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede organizuje manifestaciju Dan Dunava u subotu, 15. juna od 10 časova na Zemunskom keju. Slični događaji planirani su u svih 14 država podunavskog sliva, sa ciljem da se proširi shvatanje uloge svakog građanina u očuvanju prirodnih resursa.

EU info centar će tokom manifestacije održati kreativnu dečju radionicu “Subotom za najmlađe”. Teme radionice su Dunav i očuvanje životne sredine. Materijali za radionicu će biti reciklirani i prirodni biorazgradivi materijali. Deca će saznati nešto o Dunavu, o ribama i pticama koje ga nastanjuju i o opasnosti od zagađenja životne sredine. Radionicu vode umetnice magistri slikarstava Alina Gadomski Todorović i Biljana Cvetković i trajaće od 10 do 13 časova.

Tokom Dana Dunava, na platou kod restorana Venecija biće postavljena instalacija „Sačuvajmo Dunav”. Takođe, biće dodeljene nagrade pobednicima nacionalnog takmičenja „Dunavski umetnik“ (Danube Master Art), koje organizuju Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i udruženje Mladih istraživača Srbije.

U prethodnom periodu, svim osnovnim školama u Srbiji dostavljene su Dunavske kutije, koje služe kao koristan alat nastavnicima za buđenje svesti kod dece o značaju očuvanja Dunava i njegovog prirodnog okruženja.