Nišlije će tokom Noći muzeja, 21. maja moći da posete i izložbu “EU i Srbija: 15 godina partnerstva” u Velikoj Sali Oficirskog doma u Nišu. Postavku čini 20 ilustrativnih fotografija i ona je deo obeležavanja značajnog jubileja – decenije i po podrške Evropske unije našoj zemlji. Od 2001. godine, EU i Srbija zajedno sprovode uspešne projekte širom zemlje koji su podstakli razvoj i doneli korist građanima u mnogim oblastima – infrastrukturi, obrazovanju, zdravstvu, zaštiti životne sredine i mnogim drugim sektorima.

,,Ova izložba pokazuje da je EU najveći donator u Srbiji. Izdvojeno je više od tri milijarde evra za približavanje Srbije EU. U Nišu je sprovedeno mnogo toga, poput opremanja Veterinarske specijalističke ambulante, Univerzitetske biblioteke, izgradnje dalekovoda Niš – Vranje i tako dalje’’, izjavio je nedavno, povodom otvaranja izložbe u Nišu šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport.

Izložba “EU i Srbija: 15 godina partnerstva” deo je kampanje Evropa otvoreno. Tokom Noći muzeja, posetioci će ovu postavku moći da pogledaju do jedan sat posle ponoći.