Proteklog vikenda Niš je bio prestonica omladinskih sportskih igara. U ovom gradu se okupilo oko 250 mladih iz čitave Evrope, a organizaciju Imternacionalnih Erazmus igara podržali su Delegacija Ervopske unije u Srbiji i EU info kutak Niš ispred koga su se okupili i prošetali gradom noseći obeležja igara.

Snežana Andrić iz EU info kutka je na svečanom otvaranju međunarodnih sportskih igara okupljenima poručila da joj je neizmerno drago što se ovoliko mladih sa raznih strana starog kontinenta okupilo u Nišu.

,,Želela bih ovom prilikom da čestitam niškom Erasmus students network-u što je Niš učinio gradom-domaćinom najvećeg sportskog takmičenja za Erasmus studente. Naglasila bih i da Evropska unija kroz brojne programe i fondove podržava obrazovanje i edukacije za mlade, njihovu mobilnost i upoznavanje različitih kultura. Događaji poput ovog jačaju prijateljske veze i međusobno razumevanje, a sport nas uči značajnim vrednostima koje treba da primenjujemo kada se suočavamo sa različitim životnim izazovima kao što su disciplina, organizovanost, radna etika, stav i snaga’’, kazala je Andrić okupljenima na otvaranju Internacionalnih Erazmus igara.

Takmičari su se tokom vikenda nadmetati u futsalu, basketu 3×3, odbojci i tenisu. Igre su zvanično zatvorene 21. maja svečanim događajem na Viniku, gde će su najboljim učesnicima uručena priznanja – pehari i medalje.