EU Info pont Novi Sad mesto je gde srednjoškolci završnih razreda najradije svraćaju po informacije gde i kako u zemljama Evropske unije korisno provesti vreme u okviru budućih studija na koje se spremaju .

Današnji gosti EU Info point NS bile su učenice trećeg razreda smera stomatoloških sestara srednje Medicinske škole u Novom Sadu, kojima je predstavnik novosadske studentske sekcije (ESN) Spasoje Ješić govorio o programu studentske razmene Erazmus plus.

Ješić je uz vrlo informativnu prezentaciju i zanimljive fotografije predstavio ovaj program, koji je mnoge mlade odveo na na čuvene evropske univerzitete gde su sticali nova znanja i bogata iskustva.

Novosadske medicinarke posebno je osvojio i veoma su se interesovale za deo programa Spajanja stranih studenata sa lokalnom zajednicom, u okviru koga studenti imaju priliku da se uključe u svakodnevne aktivnosti lokalnog stranovništva – dnevni boravak za decu, azil za životinje pomoć studentima kojima je otežano učenje, uređenje životne okoline i slično.

Cela Evropa, milion različitih ljudi, nebrojeno mnogo različitih kultura, paleta prirodnih lepota, prijateljstva koja traju celog života – to je ono što očekuje svakog studenta koji se odluči da aplicira i uključi se u program razmene studenata, izneo je Ješić i ohrabrio buduće studentkinje da se prijave i iskoriste ovu vrednu, nezaboravnu i životno važnu priliku.

Share and Enjoy !

0Shares