Članovi Erasmus student network (ESN) upoznaće studente Ekonomskog fakulteta u Bujanovcu sa mogućnostima studentske razmene u inostranstvu. Erasmus chat na kome će se razgovarati o toj temi biće održan 28. novembar od 12 sati u amfiteatru Ekonomskog fakulteta u Bujanovcu.

Ovom prilikom će studenti koji su već bili na nekoj od razmena podeliti svoja iskustva i dati praktične savete onima koji bi želeli da odu na razmenu u narednom periodu. Kako do stipendije za studiranje u državama članicama EU, pitanje je na koje će odgovarati učesnici događaja. Pored toga, strani studenti koji su odlučili da semestar provedu studirajući u Srbiji predstaviće svoje dosadašnje iskustvo.

Cilj Erazmus chat-a je popularizacija programa studentskih razmena i upoznavanje sa procesom prijavljivanja. Studenti će moći „iz prve ruke“ da se informišu o svemu što ih interesuje.

Erazmus+ je program Evropske unije koji obezbeđuje finansiranje projekata za saradnju u tri oblasti: obrazovanje, mladi i sport. U polju obrazovanja program se posebno fokusira na studentsku mobilnost, koja je u današnjem obrazovanju sve učestalija. ESN je nevladina studentska organizacija koja podržava i razvija studentske razmene u Evropi.

Share and Enjoy !

0Shares