EU info kutak Niš organizuje u okviru Kampanje za mlade Erazmus čet koji će se održati u ponedeljak, 24. aprila od 17 sati u prostorijama kutka (Voždova 5, Niš). Gosti-domaćini ovog događaja biće troje studenata koji su pohađali studije u inostranstvu – Kristina Avramović, studentkinja Elektronskog fakulteta koja je pohađala semestar na Politehničkom Univerzitetu u Rumuniji, Snežana Miletić i Dejan Milošević, studenti Fakulteta zaštite na radu koji su proveli semestar na fakultetu u Poljskoj.

Kakvi su uslovi za pohađanje nastave u trajanju od jednog ili dva semestra na nekom od evropskih univerziteta, kako izgleda aplikacioni proces za programe Erazmus plus, koji su izazovi pred studentima, samo su neka od pitanja na koje će naši sagovornici diskutovati. Takođe, svi pristutni moći će da čuju više informacija o sličnostima i razlikama između studiranja u Srbiji i Evropi, kakva je prednost završavanja dela osnovnih studija u evropskim zemljama, ali se i upoznati sa kulturama ovih zemalja iz ugla naših sugrađana koji su živeli tamo.

Erazmus čet je mesečni događaj koji organizuje EU info kutak Niš u saradnji sa Univerzitetom u Nišu i ESN Niš (Erasmus student network).

Dođite da uživate u prijatnom razgovoru i saznate više informacija o mogućnostima studentskih razmena.

Pozivamo zainteresovane da svoje prisustvo potvrde do ponedeljka, 24. aprila do 12h na mejl officenis@euinfo.rs ili broj 018/254.461