EU info centar i ESN BelUPgrade (Erazmus Studentska Mreža Beograd) po drugi put organizuju Erasmus+ Chat koji će se održati 31. maja u prostorijama EU info centra na adresi Kralja Milana 7. U pitanju je događaj koji je osmišljen tako da studenti koji su trenutno na razmeni na nekom od fakulteta u Beogradu pričaju o svojim studentskim iskustvima u našem gradu i daju domaćim studentima praktične savete kako da se i oni odluče na ovaj korak.

Erazmus+ je program Evropske unije koji obezbeđuje finansiranje projekata za saradnju u tri oblasti: obrazovanje, mladi i sport. U polju obrazovanja posebno se fokusira na studentsku mobilnost, koja je u današnjem obrazovanju sve učestalija. U Srbiji Erazmus+ je još uvek u povoju i ESN BelUPgrade ima za cilj da kao studentska, volonterska organizacija radi na promovisanju mogućnosti koje program nudi.

Stranim studentima ESN BelUPgrade pruža podršku i pomoć za vreme njihovog boravka u našoj zemlji i organizuje za njih i za domaće studente različite kulturne, humanitarne, sportske, edukativne i zabavne aktivnosti. Oni će se predstaviti na Erasmus+ Chat-u i podeliće svoja iskustva. Takođe, upoznaće nas na interaktivan način i sa kulturom iz koje dolaze i njenim osobenostima. Prisutni će imati priliku da popričaju sa njima i saznaju sve što ih interesuje u vezi sa njihovim, pre svega, akademskim iskustvom.

Ovaj događaj ima za cilj popularizaciju programa studentskih razmena i upoznavanje sa procesom prijavljivanja. Iz prve ruke domaći studenti će moći da se informišu o svemu što ih interesuje, ali isto tako će imati priliku da čuju utiske stranih studenata o našem gradu i studiranju ovde i bliže će se upoznati sa njihovom kulturom. Na ovom Erasmus+ Chat-u očekuju nas studenti iz Francuske i Austrije.

Apolline Phan (22), Francuska, studira na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu

Apolline Phan

„Volim da otkrivam nova mesta i što više mogu – putujem!“

Louise Braun (23), Francuska, studira na Arhitekstonskom fakultetu u Beogradu

Louise-Braun

“Kad ugledam klavir, mogu da sviram satima!”

Jean-Antoine Parrer (23), Francuska/Austrija, studira na Ekonomskom fakultetu u Beogradu

Jean-Antoine-Parrer

“Iskusni i strastveni putnik po Balkanu”

Vladimir Vlajić (26), Austrija, Ekonomski fakultet u Beogradu

Vladimir-Vlajic

“Osnivač neprofitne organizacije SPOJI. Humanitarni aktivista. Učesnik 1st Holocaust Memorial Servant in the Balkans”