Na štandu EU u okviru Beogradskog sajma knjiga predstavljen je još jedan partner EU info centra: Časopis za promociju nauke “Elementi” koji izdaje Centar za promociju nauke.

Ovaj dvomesečnik beleži tek dva odštampana broja, ali, prema rečima glavnog i odgovornog urednika Slobodana Bubnjevića, interesovanje nije malo.

elementi sajam

Foto: EU info centar

Časopis je namenjen svima koji žele da pročitaju relevantne komentare prirodnih i društvenih savremenih događanja, za kojima, to je evidentno, postoji i potreba i interes javnosti, ocenio je Bubnjević.

On je istakao da su u više navrata orgnizovani kolokvijumi za obuku naučnih novinara čime su mladi novinari dobili priliku da pišu. “Elemente” kreiraju i dobro poznata novinarska imena, a recenzenti su eminentni naučnici. Ipak, to je, sudeći po onome što se čulo na promociji u hali 4 Beogradskog sajma, mesto za mlade.

Bubnjević, i sam dugogodišnji novinar časopisa “Vreme”, najavio je da će 3. novembra zajedno sa Jovanom Nikolić, koleginicom-novinarkom “Elemenata” u Budimpešti predati “srpsku kandidaturu” za učlanjenje u Evropsku uniju naučnih novinara (EUSJA – European Union of Science Journalists Association).

Zvanično, za učlanjenje aplicira Mreža naučnih novinara Srbije a odluka bi trebalo da bude doneta početkom proleća naredne godine. U debati, prosvetni radnici pitali su kako da se ostvari saradnja i hemija učini popularnijom, a predstavnici EU info centra najavili češće druženje kada centar dobije nove i veće pprostorije početkom naredne godine.

Share and Enjoy !

0Shares