U prostorijama EU Info Pointa u Novom Sadu održana je info sesija povodom raspisanog poziva za podnošenje predloga projekata u oblasti ekonomskog osnaživanja žena. Potencijalni podnosioci predloga projekata imali su mogućnost da postave pitanja i dobiju pojašnjenja o svim detaljima poziva.

Javni poziv odnosi se na projekat Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti u Srbiji, koji sprovodi Agencija Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena (UN Women), a u oblasti ekonomskog osnaživanja žena za organizacije civilnog društva koje se bave rodnom ravnopravnošću i pravima žena, a koje imaju najmanje trogodišnje iskustvo u oblasti ekonomskog osnaživanja žena.

Inače, projekat je predviđen da traje tri godine, a bio bi podrška Vladi Republike Srbije u sprovođenju pravnih tekovina Evropske unije u oblasti rodne ravnopravnosti i Nacionalne strategije za rodnu ravnopravnost 2016-2020, kroz podršku implementaciji određenih mera i podršku ženskim organizacijama. Finansira ga Evropska komisija, a sprovodi se u saradnji sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost, Ministarstvom za evropske integracije, Delegacijom EU u Republici Srbiji i ostalim partnerskim institucijama i ženskim organizacijama.

Više informacija o samom pozivu kao i dokumentacija za prijavljivanje dostupne su na veb sajtu UNDP-a u Srbiji:
http://www.rs.undp.org/content/serbia/en/home/operations/procurement.html.