U susret 23. Internacionalnom Nišvil džez festivalu, EU info kutak Niš organizuje druženje uz limunadu sa direktorom festivala Ivanom Blagojevićem u četvrtak, 20. jula od 17 sati u svojim prostorijama. Blagojević će, u neformalnom razgovoru sa prisutnima, najaviti zvezde ovogodišnjeg Nišvila, govoriće vrednostima i dostignućima festivala kao i o važnosti ovog muzičkog hepeninga za Niš i čitavu Srbiju.

  1. godine u saradnji Nišvil festivala i Delegacije EU nastao je Youth stage koji daje priliku mladim džez muzičarima iz multikulturalnih sredina da pokažu svoj talenat mnogobrojnoj publici.

Kroz razgovor uz limunadu u EU info kutku ćemo se podsetiti i brojnih međunarodnih priznanja Internacionalnom Nišvilu koji je najposećeniji džez festival u Jugoistočnoj Evropi – britanski Guardian ga je uvrstio u top 10 najboljih evropskih džez festivala, a BBC ga preporučio svojim pratiocima kao renomirani evropski festival.

Prisustvo događaju je besplatno, ali iz organizacionih razloga pozivamo zainteresovane da svoje prisustvo najave do srede, 19. jula do 19 sati mejlom na officenis@euinfo.rs ili telefonom na broj 018/254.461