U medijima treba pratiti ono što je relevantno i sagledavati vesti iz više različitih uglova, kako bismo imali ispravnu sliku – jedna je od poruka sa novog „Medijskog prelistavanja“ koje je održano u EU info kutku u Nišu. Gost trećeg po redu prelistavanja u Nišu bio je Dragan Ilić, radijski i televizijski novinar i voditelj.

Medijsko prelistavanje je novi ciklus javnih događaja koje je EU info kutak pokrenuo krajem 2019. godine, sa idejom da ugosti stručnjake iz oblasti medija, sa kojima će građani imati priliku da razgovaraju o najaktuelnijim temama iz prethodnog perioda. Cilj je da analiziramo kakve poruke šalju mediji, kome ih upućuju i kako čitaoci, gledaoci i slušaoci prihvataju informacije koje im dolaze posredstvom medija.

Tokom razgovora sa Draganom Ilićem, prisutni u niškom EU info kutku „prelistavali“ su najznačajnije teme iz prethodne dve nedelje, a poruka našeg gosta je da uvek treba pažljivo pratiti medije i ne dozvoliti da nas „zatrpavaju“ različitim aferama već da se fokusiramo na ono što je zaista značajno.

„Zapitajte se šta je ono što je važno za vas, da li te teme pronalazite u medijima. Važno je kritički razmišljati i treba, a to možete i da vežbate, da ne slušate i čitate samo istomišljenike već pokušajte da razmišljate i o nekim stavovima koji su suprotni od vašeg. Onda razmišljate o tome zašto ljudi tako misle, da li je u pitanju samo interes ili postoje i neki argumenti. Moramo da vežbamo dijalog, prvo unutrašnji, a onda i društveni, to je nešto što nam je jako važno“ kaže Dragan Ilić.

Dragan Ilić je poznati radijski i televizijski novinar i voditelj sa više od 25 godina iskustva rada u medijima. Kreirao je i vodio emisije “TV Manijak”, “Taksi B92”, “Manijaci na točkovima” a sa koleginicom Goricom Nešović vodi jedan od najslušanijih jutarnjih programa „Buđenje“. Kolumnista je nedeljnika Vreme i deo tima „Četiri i po muškarca“ u okviru emisije „Veče sa Ivanom Ivanovićem“.

Prvo medijsko prelistavanje u Nišu organizovano je sa urednicom servisa BBC na srpskom jeziku Aleksandrom Nikšić, a zatim sa glavnim i odgovornim urednikom lista Danas Dragoljubom Dražom Petrovićem.

Share and Enjoy !

0Shares