Povodom Međunarodnog dana žena, EU info kutak u Nišu organizuje diskusiju, koja će biti održana 9. marta od 17 sati u našem prostoru – Vožda Karađorđa broj 5.

Cilj događaja je da se ukaže na važna dostignuća žena u društvu i podstaknu devojke i žene da hrabro, slobodno iskorače u svet koji im pripada jednako kao i muškarcima.

Na panel diskusiji će učestvovati:

  • Nevena Kragić, modna dizajnerka
  • Vesna Jevtović, predsednica Udruženja poslovnih žena Niš
  • Stefanija Lukić, start-up „Just Smart”
  • Tamara Jovanović, suosnivač i suvlasnik „Tagor electronic”

Diskusija će biti usmerena na veze između rodne nejednakosti, mogućnosti i izazova sa kojima se žene susreću.

Žene bi morale da imaju jednake mogućnosti kao i muškarci za obrazovanje, odabir karijere i porodičnog života kakav žele, kao i pravo na život bez straha od nasilja. To je svet u kome odgajamo naše sinove i ćerke i želimo da u njemu svi imaju jednaku šansu za uspeh.

Učesnice će sa prisutnima podeliti svoja iskustva i stavove o ovim važnim temama fokusirajući se na neka od potencijalnih rešenja.

Dođite da čujete osmomartovske priče koje pokreću!

***

Prisustvo diskusiji „One koje pokreću“ je besplatno za zainteresovane građane i građanke. Iz organizacionih razloga i zbog ograničenog broja mesta, potrebno je najaviti dolazak popunjavanjem prijavnog formulara koji se nalazi ispod, najkasnije do 7. marta u 15 sati ili do popune kapaciteta.

PRIJAVNI FORMULAR – LINK