Nakon samo dva meseca od početka građevinskih radova, dvočlana porodica Ilić je dobila pristojne životne uslove izgradnjom nove montažne kuće, opremljene neophodnim setom nameštaja i bele tehnike.

U dramatičnom talasu poplava koji je pogodio opštinu Paraćin, gde je na nekim mestima nivo vode dostizao i do 1.5 metra, jedan od mnogih stanovnika opštine Paraćin koji je prošao kroz to teško iskušenje, bila je šezdesetčetvorogodišnja Živka Ilić čije je domaćinstvo ozbiljno oštećeno.

Živka Ilić se doselila u Paraćin 1961.godine, gde je završila srednju školu i zaposlila se u fabrici tekstila.  Godine 1977. udala se za Gradimira Ilića koji je imao sina iz prethodnog braka. Živkin pastorak se ubrzo oženio, a 2004. godine rodila se ćerka Jovana. Nakon smrti Živkinog muža 2009. godine, usled teške porodične situacije, starateljstvo nad Jovanom je povereno Živki Ilić. Od tog trenutka Živka čini sve da obezbedi zdravo i bezbedno okruženje za dete, kao i osnovna sredstva za njeno obrazovanje.  Iako je jedini izvor prihoda Živkina penzija, desetogodišnjoj Jovani nikada nisu nedostajali osnovni uslovi za život.

Zivka Ilic Photo

U maju 2014. godine, njihov dom je u potpunosti uništen u poplavama. Trošna i dotrajala prizemna kuća se nije mogla obnoviti, očistiti, niti dezinfikovati. Porodica je bila primorana da se preseli u stan koji je obezbedio Centar za socijalni rad, sve dok se izgradnja njihove montažne kuće nije završila.

Zahvaljujući Delegaciji Evropske unije u Republici Srbiji, Danskom savetu za izbeglice i opštinskim vlastima, porodica Ilić se već nakon dva meseca od početka izgradnje uselila u novosagrađenu montažnu kuću, opremljenu neophodnim paketom nameštaja i bele tehnike.