EU info kutak Niš, u partnerstvu sa Gradom Nišom i u saradnji sa lokalnim partnerskim organizacijama, 11. maja od 11 do 13 sati realizuje „Dan evropskih vrednosti“ na Platou kod Kalče.

Događaj je otvorenog tipa za sve zainteresovane građane. Uz sadržajan program interaktivnog, zabavnog i edukativnog karaktera, pokazaćemo koje su najvažnije evropske vrednosti i koliko je važno da zajedničkim snagama gradimo bolju budućnost svih nas.

U muzičko-scenskom delu nastupiće orkestar Impresija, dečiji hor Čarolija, plesna grupa Boom 018 i učenici gimnazije “Svetozar Marković” koji će recitovati na jezicima zemalja EU. Uz interaktivan i kreativan pristup građanima će se predstaviti i neke od organizacija civilnog društva koje u lokalnoj zajednici aktivno rade na promovisanju evropskih vrednosti i komunikaciji sa građanima o različitim segmentima pristupanja. Takođe, planiran je i niz pratećih aktivnosti i interesantnog sadržaja – poput kvizova i tematskih radionica.

Zanimljive aktivnosti pripremili su neki od mnogobrojnih lokalnih partnera EU info kutka u Nišu: Proaktiv, Grupa Kobra, Nacionalna koalicija za decentralizaciju, Ekološka organizacija Zeleni ključ, Noć istraživača, Odbor za ljudska prava Niš, Mladi ambasadori, O.Š. Radoje Domanović, Media i reform centar Niš i Francuski institut u Nišu.

EU info kutak je za decu ovom prilikom pripremio kreativnu likovnu radionicu, kao i kviz „Koliko poznaješ EU?“ a za sve zainteresovane građane i kabinu za slikanje u kojoj će moći da odu na „putovanje kroz Evropu“

Ovogodišnja krovna kampanja Delegacije Evropske unije u Srbiji i EU info mreže u Beogradu, Nišu i Novom Sadu realizuje se pod nazivom #EUzaTebe, sa idejom da se promovišu rezultati razvojne pomoći EU Srbiji u okviru procesa evropskih integracija.

U okviru kampanje #EUzaTebe, EU info kutak u Nišu organizovao je mnogobrojne događaje u periodu od 7. do 11. maja, a kompletan program pogledajte na našem sajtu.