Aleksa Ludoški, Petar Vučelić i Katarina Kerteši zrenjaninski su osnovci, koji najviše znaju o Evropskoj uniji – oni su pobednici kviza “Koliko poznaješ Evropu”  održanog proteklog vikenda u Zrenjaninu u okviru manifestacije “Evropsko selo”, u organizaciji Delegacije EU u Srbiji, EU Info centra Beograd i EU Info kutka Novi Sad, a kojom se obeležava mesec Evrope i 9. maj Dan Evrope.

Vršilac dužnosti šefa delegacije EU u Srbiji Oskar Benedikt najuspešnijim učenicima, takmičarima u kvizu, uručio je nagrade – bicikl, tablet i rolere- i poželeo im mnogo radosnih trenutaka i uspeha u daljem školovanju.

Tradicionalna, šesta po redu manifestacija „Evropsko selo“, i ove godine je u hali „Medison” privukla veliku pažnju građana Zrenjanina i njihovih gostiju zanimljivim programom upoznavanja i promovisanje kulture, tradicije i običaja naroda zemalja Evropske Unije.

Učenici osnovnih škola iz Zrenjanina i okolnih naselja su, uz podršku i pomoć učitelja, nastavnika i roditelja, kreativno i zanimljivo predstavili način života naroda u velikoj evropskoj porodici – svaka škola uredila je i u svom kutku predstavila po jednu evropsku zemlju. “Evropskim selom” u Zrenjaninu orila se graja, pesma i igra osnovaca, koji su ulepšali događaj folklornim i plesnim programom.

Manifestaciju su otvorili ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović, vršilac dužnosti šefa DEU u Srbiji Oskar Benedikt i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić. Predstavnici Kancelarije za evropske integracije i Fonda „Evropski poslovi” APV ovom prilikom uručili su školama učesnika sertifikate i poklone.

Share and Enjoy !

0Shares