Dan Evrope ove godine EU info kutak obelezio je sa mladima uz kljige i edukaciju, zajedno sa Gradskom bibliotekom u Novom Sadu.

U Ogranku gradske biblioteke Danilo Kiš okupili su se učenici sedmog razreda OŠ “Žarko Zrenjanin” iz Novog Sada kako bi se na zabavan i podsticajan način upoznali sa ključnim pojmovima i dostignućima Evropske unije.  Kroz kviz, debate i njihovo kreativno stvaralaštva, mladi su usvajali moto Evropske unije “UJEDINjENI U RAZLIČITOSTI”. Učenici su podeljeni u dve radne grupe od po 20 đaka, kako bi uslovi rada dozvolili da njihova individualnost dođe do izražaja.

Učenici će stečena znanja i informacije koje su dobili pretočiti u publikaciju, posvećenu nekoj od zemalja članica Evropske unije, po njihovom izboru. Publikaciju će samostalno izrađivati, podeljeni u manje grupe. Ovom brošurom, treba da predstave izabrane države jedni drugima i istovremeno pokažu šta sve znaju o njihovim kulturnim, istorijskim i bilo kojim dugim nasleđima i vezama.

Takođe, svoja znanja dele sa drugim vršnjacima, podsećajući ih na to šta se obeležava 9. maja i koje vrednosti se slave.

Share and Enjoy !

0Shares