U sredu 19. aprila, od 15.30, u EU info centru u Beogradu biće održana javna debata „Da li preduzetništvo može biti mlađe?”koju organizuju Forum mladih i Ekonomsko-poslovni forum Evropskog pokreta u Srbiji, u saradnji sa EU Info Centrom u okviru ciklusa Evropske priče.

Fokus debate će biti na pitanjima koja se tiču omladinskog preduzetništva u Srbiji: kako se mladi odlučuju da budu preduzetnici u teškoj ekonomskoj situaciji u zemlji, koje su prepreke na koje nailazei koji su resursi potrebni za započinjanje preduzetničkog poduhvata. Pokušaćemo da sa našim sagovornicima odgovorimo na ova pitanja i predstavimo uspešne primere omladinskog preduzetništva u Srbiji. Takođe, osvrnućemo se na to kako je moguće podignuti nivo zainteresovanosti omladine za preduzetništvo kroz obrazovni sistem.

Govornici na debate će biti dr Sanja Filipović viša naučna saradnica iz Ekonomskog instituta, Jelena Petrović poslovna savetnica za kompanije iz Naučno-tehnološkog parka Zvezdara, Jovana Miljanović, preduzetnica i motivaciona govornica i Jovana Lea Simić, osnivačica brenda Little Blue Pot.

Moderator razgovora je Aleksandar Radović iz Foruma mladih EPuS-a.

Debati će prisustvovati predstavnici omladinskih organizacija i organizacija civilnog društva, akademske i zainteresovane javnosti, kao i medija.