EU info centar i Erasmus studentskža mreža Beograd organizovali su u prostorijama EU info centra Erasmus+ chat.  Sa studentima iz Srbije razgovarali su Laura Gomes iz Sevilje i Patrik Vilaprinjo iz Majorke koji preko Erasmus+ programa studiraju u Beogradu. Oni su ispričali zašto su odabrali baš Beograd za svoje studije, kako su odabrali Erasmus+ program kao i koje su im prepreke stajale na putu pri aplikacijama.

Patrik je preko Erasmus+ upisao Informatiku i inžinjerestvo na Elektro tehničkom fakultetu u Beogradu. “Došao sam jer su četvorica mojih kolega bili ovde prošle godine i oduševili se Beogradom i veoma bili zadoovljni fakultetom. Hteo sam da dođem u Beograd jer je veliki grad u odnosu na one koje sam mogao da izaberem. Prilično lako sam se izborio sa administracijom što se tiče fakulteta. Ako imate šansu studirajte u inostranstvu jer to ima dosta prednosti”, poručio je Patrik.

Laura iz Sevilje preko Erasmus+ studira u Beogradu na Fakultetu političkih nauka. “Od svih moguih opcija Beograd mi se učinio najboljim izborom” ispričala je Laura. “Imala sam mogućnost da odem u više gradova na Zapadnom Balkanu ali sam obarala Beograd. Erasmus studentska mreža mi je pomogla da upoznam ljude u novom gradu i da se lakše prilagodim. Profesori u Beogradu su divni prema nama spremni da pomognu i nisam doživela “kulturni šok”. Ovde imate mnogo mogunosti i možete sa svima da pričate na engleskom, čak i u  supermarketu. Pokušala sam da učim srpski ali smatram da je način na koji se ovde loš” prenela je Laura svoje iskustvo.

Na kraju razgovora Patrik i Laura su predstavili Sevilju i Majorku gradove iz kojih dolaze. Za sve učesnike organizovali su kviz znanja o Španiji. Postavljali su pitanja iz umetnosti, sporta, kulture, istorije, sporta i muzike.

Ovo je bio prvi u nizu događaja koji će do kraja godine organizovati Erasmus studentska mreža Beograd i EU info centar. Sledeće okupljanje u okviru Erasmus+ chata i druženje sa nekim drugim stranim studentima koji studiraju u održaće se krajem maja.

Share and Enjoy !

0Shares