Povodom Svetskog dana zaštite životne sredine, EU info kutak Niš, organizacija Zeleni ključ i JKP Mediana organizovali su ekološki čas ,,Povezani s prirodom’’ za mlađe osnovce na prostoru niške Tvrđave. Deca su, kroz igru i na interaktivan način učiti o biljnom i životinjskom svetu karakterističnom za Niš i okolinu od ekologa iz organizacije Zeleni ključ. ,,Osnovcima je zanimljivo da uče kroz zabavu i nama je naročito drago što smo i ove godine, 5. juna skrenuli pažnju na ovako važan ekološki datum. Inače, moja poruka je da o životnoj sredini brinemo svakodnevno’’, poručila je Olivera Milošević iz organizacije ,,Zeleni ključ’’.

U zelenilu niške Trđave mlađi osnovci su saznali gde u svojoj blizini mogu da pronađu biljne i životinjske vrste karakteristične za okolinu Niša. ,,Pokušali smo, nadam se i uspeli da ovom akcijom najmlađima približimo biljni i životinjski svet našeg kraja kao i ekološki bogate lokalitete u okolini našeg grada’’, rekla je Bojana Petrović iz EU info kutka Niš.

Ekološki filmovi u EU info kutku Niš

Osim ekološkog časa ,,Povezani s prirodom’’, Svetski dan zaštite životne sredine u EU info kutku u Nišu je obeležen i projekcijama kratkih dokumentarnih filmova u okviru 14. Međunarodne smotre ekološkog i arheološkog filma ,,EKOPOLIS fest’’. Teme dokumentaraca bile su različite – od bogatih prirodnih staništa u Crnoj Gori preko biodiverziteta do dokumentarnih ostvarenja koja upućuju na velike rizike do kojih smo doveli sredinu u kojoj živimo.

Share and Enjoy !

0Shares