Festival umetničke muzike BUNT 3.0, održava se ove godine od 1 do 9. Novembra u Beogradu. Festival je otvorio filmski reditelj Stevan Filipović.

Prve večeri festivala, u Mikseru je nastupila pijaniskinja Nada Kolundžija. Programom koji je nazvala UZDAH/IZDAH ona obeležava 40 godina u društvu sa crnim i belim dirkama.

U drugom delu večeri Katarina Jovanović, sopran i Dejan Sinadinović, klavir izveli su kabaretske kompozicije Pulenka, Britna i Bolcoma.

U Galeriji Kolketiv otvorena je izložba „Vizuelna sinkopa“, kojom počinje likovni BUNT. Izlažu naši slikari koji žive i rade u Parizu: Omčikus, Bokšan, Demnievska, Bijeljac i Stolpović.

Program koji se održava 2. novembra, u Galeriji Kolarčeve zadužbine u 18 sati posvećen je kompozitoru Milanu Mihajloviću. Kroz kombunaciju koncerta i tribine, biće predstavljena njegova dva nova dela, Melanholija i Revolt (Bunt).

U koncertnom delu programa nastupiće trio SO RTS i članovi Katarina Kovačevski, Ivana Mandić, Dušan Stojanović, Uki Ovaskainen, klavir, Milan Roksandić, horna i Ljubiša Jovanović, flauta.

U okviru tribinskog dela programa pod nazivom „Novi zvučni prostori“ o ovim delima će govoriti muzikolozi Ivana Vuksanović i Zorica Premate, i izvođači, pijanista Oliver Trindl, Ljubiša Jovanović i autor.

Takođe 2. novembra u 20 sati, u Sudentskiom kulturnom centru, na programu je plesno-muzički performans „MISLITI VREME“ u kome nastupaju Lidija Antonović i članovi Teatar Mimart.