Koliko je zelenilo važno za životnu sredinu, šta predstavlja energetska efikasnost i koliko ljudi svojim (ne)delovanjem utiču na klimatske promene? Ovo su samo neke od tema o kojima je bilo reči na tribini u EU info kutku u Nišu, koju je organizovala Ekološka organizacija “Zeleni ključ”.

U okviru projekta „Eko edu karavan“ organizacija „Zeleni ključ“ u proteklom periodu realizovala je niz aktivnosti, sa ciljem da unapredi informisanost javnosti i poveća ekološku svest građana o značaju zaštite životne sredine. Događaj u EU info kutku okupio je veliki broj zainteresovanih, pretežno studenata i učenika.

„Odgovornost za životnu sredinu je na svakome od nas pojedinačno, ali i na institucijama“ kaže Olivera Milošević iz organizacije „Zeleni ključ“ i dodaje da je važno informisati pre svega mlade i ukazati im na to kako mogu svojim aktivnostima da doprinesu stvaranju zdravije životne sredine.

O ovoj temi na tribini su govorili i dr Goran Vučković, profesor sa Mašinskog fakulteta u Nišu  i Mihajlo Miljković iz JKP Mediana, sektor “Zelenilo”.

Kao jedan od najvažnijih zaključaka sa tribine nameće se konstatcija da je neophodno promeniti svest građana o značaju očuvanja prirodnih resursa i zaštiti sredine u kojoj živimo. O klimatskim promenama bi trebalo da razmišljamo svi jer se ta tema tiče svih nas bez obzira na to gde živimo i šta radimo – poruka je sa tribine.

Projekat “Eko edu karavan” je finansijski podržan od strane Fonda za jug Srbije, a realizovan u saradnji sa Gimnazijom 9. maj, Prehrambeno-hemijskom školom, Visokom tehničkom školom strukovnih studija, Fakultetom zaštite na radu, Francuskim Institutom u Srbiji – Niš, PAK Mosor, NiFoto i EU info kutkom.

Share and Enjoy !

0Shares