Više od 30 vojvodjanskih bibliotekara okupilo se u zgradi Rektorata Univerziteta u Novom Sadu na prvom seminaru “Biblioteke kao kljucni izvor kvalitetnih informacija o Evropskoj uniji”, koji su organizovali EU Info Point Novi Sad i Delegacija Evropske unije u Srbiji.

Na seminaru se diskutovalo o različitim temama: o stavovima građana i očekivanjima od EU, uloga biblioteka u pružanju kvalitetnih informacija o EU do iskustva u apliciranja za sredstva iz EU fondova. O tome su govorili panelisti Dubravka Savić iz Delegacije EU, Ivana Đurić iz Kancelarije za evropske integracije Vlade Republike Srbije, predstavici bilblioteka kao i predstavnici EU info centara iz Beograda i Novog Sada.

Tom prilikom, zaposleni u vojvodjanskim bibliotekama imali su priliku da se upoznaju sa ulogom biblioteka kao informacionih punktova, te sa upotrebom virtuelne biblioteke EUBOOKSHOP. Osim toga, predstavljeni su im i evropski programi Kreativna Evropa i IPA – Prekogranicni programi u okviru kojih biblioteke mogu aplicirati za finansijska sredstva EU.

Share and Enjoy !

0Shares