Pretposlednjeg dana Međunarodnog sajma knjiga aktivnosti na štandu EU odvijale su se pod naslovom  Biblioteke kao nova mesta okupljanja.

Tatjana Tabački i Andrej Jakovljev iz Gradske narodne biblioteke iz Zrenjanina govorili su o izdavaštvu za mlade. U okviru svoje izdavačke delatnosti ova biblioteka ima preko 500 naslova, objavljuje časopis za kulturu i umetnost “Ulaznica”, bavi se reparacijom knjiga i organizuje manifestacije za decu i mlade “Pesnička štafeta” i “Čitalačka značka” ali i edukacijom dece i mladih kao i  obrazovanjem starjih i prevencijom porodicnog nasilja.

Tako je ova gradska biblioteka preuzela ulogu kulturnog centra u Zrenjaninu.

Izdavačka delatnost stara je preko 40 godina, časopis “Ulaznica” izlazi od 1967. godine a tokom “Pesničke štafete” književnici obilaze škole i podučavaju decu kreativnom pisanju. Svake godne u toj manifestaciji učestvuje preko dve hiljade učenika srednjobnatskog okruga sa svojim književnim i likovnim radovima, ispričali su Tabački i Jakovljev na panelu na štandu EU.

Tokom promocija na štandu EU je ponovo gostovala popularna dečja pesnikinja Jasminka Petrović koja je čitala delove iz svoje knjige “Bezobrazne note i nevaljale ajkule”, koju je izdala Gradska narodna biblioteka iz Zrenjanina a ilustrovala Ana Petrovic.