Radionica “Inovativni start up”- obuka o preduzetništvu održaće se u EU info kutku u Novom Sadu 18. i 19. septembra od 11 časova. Na ovoj obuci učesnici će kroz interaktivna predavanja i radionice steći znanja kako da realizuju svoje poslovne ideje, pokrenu sopstveni biznis u Srbiji i kako da se povežu sa kompanijama u regionu Zapadnog Balkana i Evropske unije.

Takođe, prisutni će se upoznati sa osnovnim načelima preduzetništva, naučiće kako da razvijaju dobre i inovativne poslovne ideje, dobiće informacije kako da nađu sredstva za realizaciju svojih ideja, upoznaće se sa pravnim okvirom poslovanja u regionu Zapadnog Balkana i na evropskom tržištu.

Radionicu vode Nikolina Pupavac, licencirani konsultant za preduzetništvo i akreditovani trener-mentor u oblasti preduzetništva, upravljanja projektima i strateškog planiranja i prof. dr Vladimir Medović, koji predaje Pravo Evropske unije na Pravnom falultetu Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu.

Prijavni formular nalazi se na ovom linku, a rok za prijave je 10. septembar 2019. godine. Učešće na radionici je besplatno, a za učesnike je organizovan ručak oba dana.

Refundacija troškova puta za one koji dolaze van Novog Sada nije predviđena. Obuka je namenjena članovima Western Balkans Alumni Association (WBAA), kao i svima onima koji su učestvovali na nekom od programa studentske razmene (Erasmus, Ceepus, Erasmus +…), a organizuju je Western Balkans Alumni Association i novosadski EU info kutak.