Baby exit – Festival optimizma, održaće se u Novom Sadu od od 21. do 22. maja od 16 do 19 sati na Petrovaradinskoj tvrđavi, uz  podršku Delegacije EU u Srbiji i u organizaciji kuće InterArt i i novosadskog EU Info kutka.

Ovogodišnji moto jednog od najvećih festivala za decu i porodicu u ovom delu Evrope je „Srbija po meri mladih“, koja će biti predstavljena u „Ulici odgovornosti“. Domaćini ovog dela manifestacije su Fakultet za pravo-političke studije i AIESEC, koji će se baviti temom – Kako stvoriti ambijent da mladi ostanu, žive i rade u našoj zemlji.

Na festivalu će nastupiti i učenici Poljoprivredne škole iz Futoga sa Domom učenika, koji će predstaviti projekat – Šansa Srbije u ruralnom razvoju, gazdinstvo 21. veka i razvoj sela.

Na festivalu Baby exit učestvovaće i štićenici Dečijeg sela u Sremskoj Kamenici, Udruženje Prevent, Dom Veternik,  Crveni krst Novog Sada, Udruženje Čepom do osmeha, Mala srećna kolonija, Školska patrola… Posetiocima, posebno malim i velikim maturantima i njihovim roditeljima na štandu EU Info pointa biće dostupne informacije omogućnostima daljeg školovanja, volontiranja, razmene đaka i studenata.

Kako izgraditi Srbiju snagom kreativne mlade generacije pokušaće da pokaže i približi deci i njihovim roditeljima blizu 300 izvođača. Oni će predstaviti Novi Sad i pametno odrastanje u njemu sa puno igre, interakcije i vršnjačke komunikacije, kroz teme u oblasti kulture, ekologije, obrazovanja, društvene odgovornosti. Deci, mladima i roditeljima će približiti kulturu 21. veka  kroz multikulturalnost i prve lekcije iz kreativne industrije, oslikavajući ekologiju, ruralni razvoj, nauku, umetnost, zdravlje, ishranu… InterArtu će u tome pomoći mnogobrojni partneri: Informacioni kutak Evropske unije u Novom Sadu – EU Info point, AIESEC, fakulteti, škole, klubovi, Turistička organizacija i Grad Novi Sad.