Pred punom salom Omladinskog centra CK13 prikazano je pet austrijskih kratkih filmova pod nazivom „Österreichische Kurzfilmschau“ Austrijske filmske akademije. Pregledom su obuhvaćeni filmovi koji su nominovani ili dobili Austrijsku filmsku nagradu za najbolji kratki film – eksperimentalni, kratki igrani i animirani.

Prikazani su filmovi – “Izvinite, tražim sobu za ping-pong i svoju devojku”, koji je, između ostalih, dobio i nagradu za najbolji Austrijski kratki film u 2019. godini, “100 evra”, koji je nagrađen kao najbolji studentski film u prethodnoj godini, “Pobeda milosrđa”, zanimljiva priča iz 2017. godine, kao i jedan animirani film “Fragmented” i “Frizzle Frizz” muzički spot koji je dobio Nacionalnu muzičku nagradu za najbolji spot, satava Kids N Cats.

Tokom čitave 2019. godine, odabrani filmovi i video radovi iz ovog programa putuju kroz Srbiju i prikazuju se u prostorima kulturnih organizacija. Cilj programa je da skrene pažnju međunarodne publike na raznolikost austrijskog filma sa posebnim osvrtom na autore mlađe generacije.

Ovaj događaj organizovao je EU info kutak Novi Sad u saradnji sa Austrijskim kulturnim forumom i CK13.