Mladi često imaju dileme kako da izraze svoje želje, osećanja i potrebe, da li je u redu što su nešto rekli ili uradili, kako će ih društvo oceniti, kako da steknu samopouzdanje, šta da urade kada naprave grešku, a kako pravilno da se postave kada dobiju pohvalu ili kompliment. Odgovore na ova i druga važna pitanja, srednjoškolci u Nišu moći će da dobiju 24. septembra od 17 sati, na radionici koju organizuje EU info kutak iz Niša u novootvorenom prostoru – bašta City Smart Club-a, ul. Milentijeva 12a. Radionica je namenjena učenicima srednjih škola, a učešće je besplatno.

Teme koje ovom prilikom pokrećemo:

  • Kako da kažeš „ne“ onda kada to treba?
  • Kako da iskažeš samouverenost?
  • Kako da preuzmeš odgovornost za važne odluke?
  • Kako da izraziš svoje želje i potrebe, a da ne podilaziš drugima?
  • Kako da stvoriš veći krug pravih prijatelja?

Učesnici radionice biće u mogućnosti da testiraju svoju asertivnost, utvrde svoja prava i savladaju asertivne tehnike.

Šta znači biti asertivan?

Svako od nas svoje ideje, želje, osećanja, potrebe može da predstavi na više načina. Ipak, asertivnost i veštine asertivne komunikacije najviše pomažu u razvijanju samopouzdanja, sigurnosti i odgovornosti, tako što omogućavaju da zaštitimo svoja prava i pritom nikog ne povredimo.

Radionicu će voditi Ivana Vračkić, bihejvioralno – kognitivni psihoterapeut i Čedomir Šagrić, specijalista socijalne medicine.

Broj mesta je ograničen, pa je zbog toga potrebno potvrditi dolazak popunjavanjem prijavnog formulara koji se nalazi na linku ispod, najkasnije do 24. septembra u 10 sati ili do popune kapaciteta.

PRIJAVNI FORMULAR – LINK

*Radionica se organizuje na otvorenom prostoru, uz poštovanje svih propisanih mera u cilju zaštita od virusa.  

Ovaj događaj deo je serijala radionica koje EU info kutak u Nišu organizuje na temu razvoja socijalno, mentalno i fizički zdrave dece. Prepoznajući neke od jedinstvenih strahova i problema sa kojima se suočavaju savremene porodice, kao što su nedovoljno informacija i znanja o digitalnoj i fizičkoj sigurnosti, upotrebi droga, seksualnosti i nedostatku asertivne komunikacije, stručnjaci će na seriji radionica koje organizuje EU info kutak raditi na ovim temama kroz grupni rad sa polaznicima radionica.