ArtLink festival mladih talenata, u skladu sa ovogodišnjim sloganom “Na putu do zvezda” i svojom doslednom opredeljenošću da promoviše mlade talente i upoznaje srpsku muzičku scenu sa novim zvezdama na evropskom muzičkom nebu, predstavlja dva ekskluzivna festivalska programa koji su i deo Evropskog ciklusa za mlade talente koji podržava delegacija EU u Srbiji.

U utorak, 3. oktobra 2017, u 20h, u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda, u saradnji sa Francuskim institutom, koncert nove zvezde francuske scene klasične muzike, Fedora Rudina, francusko-ruskog violiniste. Jedan od najnadarenijih mladih koncertnih solista današnjice, Fedor Rudin, dobitnik je prvih nagrada na najpoznatijim međunarodnim violinskim takmičenjima “Anri Marto”, “Rodolfo Lipicer” i “Aram Hačaturijan”. Na ovom koncertu sa programom francuske muzike (Frank i Debisi), nastupiće u pratnji pijaniste Pavla Krstića, studenta prestižnog Univerziteta “Mocarteum” u Salcburgu i laureata nagrade ArtLink najperspektivniji mladi muzički umetnik 2016. godine. Ulaz slobodan.

ArtLink festival mladih talenata, u nedelju, 8. oktobra 2017. godine, u 20h, u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine, biće zatvoren koncertom najtraženijeg čeliste današnjice po podacima svetske muzičke liste, Ištvana Vardaia sa kamernim ansamblom u kome ća nastupati mladi umetnici sa Balkana i ArtLink mladi virtuozi.

Ovaj koncert deo je projekta Balkan – Višegrad scena za mlade koji je podržan od Međunarodnog Višegradskog fonda i Odeljenja za kulturu Mađarske ambasade. Na programu će biti izvedena dela Baha, Vivaldija, Bokerinija, Mendelsona, Parta. Ištvan Vardai poznat je već našoj publici, nakon prošlogodišnjeg nastupa na ArtLink festivalu.

Značajni muzički umetnik i pedagog, Ištvan Vardai, osvajao je nagrade na prestižnim međunarodnim muzičkim takmičenjima („Pjer Furnije”, „Čajkovski“, „Emanuel Feuerman“, „Brams“, „Dejvid Poper“, ARD…). Nagradu “Junior Prima” za najboljeg mladog umetnika osvojio je 2009. godine, a prestižnu „Monblan” nagradu najperspektivniji mladi muzičar na svetu, 2012. godine. Ulaznice za koncert u prodaji su na mestima Eventima i Blagajni Kolarčeve zadužbine.