Ambasadori zemalja članica Evropske unije u Srbiji, šef Delegacije EU ambasador Majkl Devenport, ministar za kulturu i informisanje Ivan Tasovac i pokrajinski sekretar za kulturu i informisanje Slaviša Grujić posetiće u četvrtak, 29. maja 2014. godine opštinu Bač gde će razgovarati sa opštinskim rukovodstvom i obići više projekata iz oblasti kulture koje finansira EU.

Poseta počinje sastankom sa predsednikom opštine Draganom Staševićem, nakon čega će delegacija posetiti franjevački samostan koji je deo projekta zaštite evropske kulturne baštine i formiranja muzejskog kompleksa u Baču i okolini. Stručnjaci angažovani na projektu u samostanu će predstaviti celokupan projekat čija je realizacija u toku.

Predviđen je i obilazak tvrđave u Baču na kojoj se izvode konzervatorski radovi, kao deo projekta “HEROMAT” koji finansira EU.

Poseta se završava u manastiru Bođani, predstavljanjem rezultata pilot projekta kojim je u saradnji sa Ministarstvom kulture Italije obnovljen deo fresknog slikarstva, kao i plana manastira da obnovi rad muzeja posvećenog Hristoforu Žefaroviću.

Share and Enjoy !

0Shares